Изригването на вулкан е едно от най-зрелищните, но и най-опасни

...
Изригването на вулкан е едно от най-зрелищните, но и най-опасни
Коментари Харесай

Да преминеш над огнената уста

Изригването на вулкан е едно от най-зрелищните, само че и най-опасни естествени бедствия. И когато чуем за деен вулкан, си представяме огнена лава, която може всеки миг да полети към небето, а по-късно да покрие земята.

Има обаче и хора, които сходни сюжети освен че не ги плашат, само че и ги провокират. Акробатът Ник Валенда е тъкмо от тях.

41-годишният американец е прочут като " кралят на високо въже ". Държи 11 върха на Гинес и не стопира да провокира себе си и опциите си. Наскоро той даде обещание, че ще мине по въже над кратера на деен вулкан ... и го направи.

Overcoming fear. #VolcanoLivewithNikWallenda pic.twitter.com/vfj2AeQwai
— Nik Wallenda (@NikWallenda) March 5, 2020
" Най-дългата, най-високата и най-опасната " разходка на Валенда бе предавана онлайн по малкия екран. Той избра вулкана Масая в Никарагуа и опъна въжето си, с цел да премине цели 550 метра над езерото от лава , което излъчва топлота от над 1000 градуса.

Off the wire and into the history books! What an incredible moment for Nik as he just touched down on the other side of the Masaya Volcano! Congratulations! #VolcanoLivewithNikWallenda pic.twitter.com/osN2l1A3bB
— Nik Wallenda (@NikWallenda) March 5, 2020
Заради мъглата, която в допълнение затрудни ситуацията, " разходката " на акробата бе следена от специфични термокамери. Той носеше и маска, която да го защищава от отровните газове, предавани от вулкана. Баланс поддържаше с дълъг кол. Разбира се, не липсваха и предпазни въжета, написа Daily Mail.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Nik Wallenda (@nikwallenda) на Мар 4, 2020 в 8:19 PST

" Безумие е какво вършат хората в днешно време, с цел да имат добра панорама към вулканите ", пошегува се Валенда. Той е безапелационен, че това, което е видял от неговата вероятност, е в действителност необикновено.
 Луис Пю, Антарктическата полярна шапка и първият човек, който преплува глетчерно езеро
Няма подобен човек

Да плуваш в езеро на върха на глетчер

След сполучливото прекосяване на Валенда, брачната половинка му сложи черешката на тортата със своето балетно осъществяване до кратера.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Nik Wallenda (@nikwallenda) на Мар 6, 2020 в 6:37 PST
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР