Изречението „Цветан Цветанов държи местните структури на ГЕРБ е станало

...
Изречението „Цветан Цветанов държи местните структури на ГЕРБ е станало
Коментари Харесай

Властите в съюз срещу едно дете

Изречението „ Цветан Цветанов държи локалните структури на ГЕРБ " е станало толкоз тривиално, че чак не ни идва мислено да попитаме - с какво ги държи? Ако се съди по някои събития от лятото, държи ги със суджуци, подарени детски градини и опростени закононарушения. Очевидно не ги държи с лекции за висок морал и жертвоготовност в името на публичния интерес. И още по-очевидно е, че те тук-там се държат един за различен, само че също не от високоетични и морални правила. Затова партията се дъни по места и колкото по-малко е обитаемото място, толкоз по-голямо е издънването.

Не е вярно на този стадий да се произнасяме по въпроса дали шестгодишното дете е застреляло човек или въпреки всичко убийството е дело на общинския апаратчик от партия ГЕРБ. Но и не е рационално да кажем „ дано виновните за това органи си свършат работата. " Колкото пъти сме го казвали, толкоз пъти не са си свършвали работата. Ето какво в действителност се случи в община Септември. Представител номер 1 на локалната законодателна власт, какъвто е ръководителят на общинския съвет, вади револвер на среднощна разпивка. С този револвер е погубен човек. Съдебната власт в лицето на прокурор от Пазарджик приема, че килърът е шестгодишно дете. За това са осведомени медиите.

Медиите, както знаем, са четвъртата власт. В рамките на една дребна община четвъртата власт към момента има самочувствието да работи като власт. Започна да интервюира участвали на мястото на престъплението и близки на засегнатите. И те свидетелстват, че килърът не е детето, а въпросният апаратчик от ГЕРБ, който е замислил избавителната за себе си формула със съдействието на предания си другар прокурор. Тоест законодателно-изпълнителната и правосъдната власт са се съюзили за сметка на едно шестгодишно дете. Разделението на трите управляващи, както знаем, има за цел всяка да е самостоятелна и да оказва възпиращо деяние на другите две.

Не се знае по какъв начин ще приключи цялата тази отвратителна история, само че тя е прелестно доказателство за това че справедливостта тържествува единствено там, където има самостоятелни, работещи и справедливи медии и самостоятелна, работеща и справедлива правосъдна система. Засега имаме медиите, остава да забележим имаме ли правосъдната система. Следете този случай - той е като от учебник. Общината е дребна, събитията са обозрими, а заболяването е същата каквато във всички останали общини, градове и столицата. Може пък медиите, като потренират в по-малките общини, ще намерят кураж и за огромните.

Оня с револвера, несъмнено, е скоропостижно отхвърлен от ГЕРБ. Което въобще не е толкоз честна реакция, колкото ГЕРБ си фантазира. Само те кара да се запиташ дали пък Цветан Цветанов не ги държи с предизвестието, че всичко им е разрешено, само че единствено до момента в който се издънят.

Източник: Веселина Седларска, reduta.bg

Заб. Снимката е илюстративна

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР