Изразяващите недоволството си се организират в социалните мрежи и настояват,

...
Изразяващите недоволството си се организират в социалните мрежи и настояват,
Коментари Харесай

Пореден протест в защита на Десислава Иванчева

Изразяващите недоволството си се провеждат в обществените мрежи и упорстват, че Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са задържани непозволено.
" За всички сериозно мислещи хора е видно, че става въпрос за набеждаване, проведено от незаконна група против госпожа Иванчева и госпожа Петрова. Искаме правосъдният министър Цецка Цачева да провежда специфична среща, на която обществено да се обсъдят всички така наречен доказателства, както и всички обстоятелства, известни до момента. А те водят точно до извода, че това е закононарушение по набеждаване за искане и взимане на рушвет ", разяснява някогашният пиар на „ Младост “ Петър Кърджилов. Според него даже прокуратурата е нямала позволение от арбитър за маркирането на парите от подкупа, които бяха открити в автомобила ѝ.
Като мотив в поддръжка на тезата си той уточни и решението на съда за допускането на аварийни бранители на Иванчева.
" Никъде го няма в правния мир. При състояние, че имаш своите бранители в залата, да ти натрапват и някакви аварийни, с цел да унизяват твоите и самия теб ", разяснява още Кърджилов.
Той дефинира правосъдния развой против Иванчева като " политическа акция на строителната мафия " и добави: " Тя влезе в ареста и незабавно започнаха няколко градежа в „ Младост “, като гъби никнат и хората стачкуват против това. "
Сред транспарантите на протестиращите се четат надписи като „ Разследване на незаконната група, която сготви Иванчева и Петрова “, както и „ Ние сме Деси и Биляна “. Сред тях бе и майката на Десислава Иванчева – Любка, която носеше афиш с надпис „ Дъщеря ми е почтена! Тя е жертва на строителната мафия “.
Припомняме, че кметът на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева беше арестувана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 година. Повод за нея бе следствие за рушвет, даден ѝ от строителен бизнесмен, а по информация на проверяващите Иванчева е била арестувана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително позволение. Над 5 часа тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред постройката на Министерството на спорта, до момента в който проверяващите правиха обиск. Освен Иванчева, арестувани бяха още заместникът ѝ Биляна Петрова, както и някогашният кмет на община „ Младост” Петко Дюлгеров, а обвинявания бяха повдигнати и на тримата. От април месец Десислава Иванчева се намира в ареста, а в това време съдът я в профил от поста „ кмет “ на регион „ Младост “. Казусът с задържания кмет провокира и различен публичен спор, в който се намесиха политици, адвокати и жители. Белезниците на ръцете и краката ѝ при нейното посещаване в ендокринологията на „ Майчин дом “, където тя постъпи за проучвания, станаха мотив да се заприказва за преосмисляне на разпоредбите за конвоиране на арестувани лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР