Изразяваме съболезнования на семейството и близките на загиналия при ремонта

...
Изразяваме съболезнования на семейството и близките на загиналия при ремонта
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Султанка Петрова

Изразяваме съболезнования на фамилията и околните на починалия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев.

Това се споделя в известие до медиите изпратено от пресцентъра на Българска социалистическа партия, което публикуваме без редакторска интервенция.

"Уважаеми господин Симеонов, Каракачанов, Сидеров,

Обръщаме се към вас, да оттеглите своя представител в МТСП – заместник- министър Султанка Петрова. Като почтени патриоти, дайте образец, че за Вас спорът на ползи в политиката е неприемлив.

Г-н Симеонов,

Вие самоуверено се противопоставихте на назначението на "калинки " на ГЕРБ и "партизански назначения ". Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и ръководство на компания, която охранява Народното събрание.

Когато властта и парите са по този начин крепко обвързани, за хората остава засилващото се възприятие за неправда.

Призоваваме Ви да сложим завършек на това ".

"Не съм от Вътрешна македонска революционна организация. Султанка Петрова е от квотата на Вътрешна македонска революционна организация, тъй че питайте Каракачанов. Не ме бъркайте с него - нито съм му на растежа, нито на килограмите. Не мога да взема отношение, до момента в който не се срещна детайлно със случая на Султанка Петрова и за какво нейният мъж е охранител ".

Така вицепремиерът Валери Симеонов разяснява пред медиите абсурда със зам.министър Султанка Петрова и починалия охранител от компанията на брачна половинка й.

Когато приказваме за спор на ползи, те къде са? Това запита вицепремиерът Красимир Каракачанов във връзка намесването на името на зам.-министъра Султанка Петрова в случая със умрял охранител в постройката на някогашния Партиен дом.

Тази охранителна компания не е сключвала контракт с Народното събрание, отсече Каракачанов и добави, че Народно събрание е сключило една година по-рано контракт със строителна компания, която извършва плана за новата зала. "Самата компания подписва контракти със своите подизпълнители, в това число с охранителната компания. Договорът е подписан на 21 април 2017 година, когато госпожа Петрова не е била безусловно никой ", безапелационен бе Каракачанов.

"Ако случаят е по виновност на компанията, би следвало тогава да приказваме за някакъв морал ", изясни Каракакачанов и добави, че в случай че нещо друго се е случило не може да се приказва за отговорност.

Той обясни, че НСО няма ангажимент да охранява строителен обект, то охранява периметърът.

Разцепление в редиците на Обединени патриоти надали ще има, подчертава Каракачанов във връзка задочния спор с вицепремиера Валери Симеонов. Определено това са неприятни неща, уточни Каракачанов.

Починалият охранител е бил един от най-хубавите чиновници на компанията, по думите на ръководителя на компанията Филип Чипев, който е шурей на зам.-министър Султанка Петрова. Инцидентът се свърза с името на зам.-министър Петрова и тъй като нейният брачен партньор е притежател на охранителната компания. В тази връзка от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Петрова, като приканиха в отворено писмо до тримата водачи на Обединените патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров да изтеглят фрагмента си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР