Изразяваме резерви към предложенията на БСП за контрол върху актовете

...
Изразяваме резерви към предложенията на БСП за контрол върху актовете
Коментари Харесай

ГЕРБ с резерви към предложението на БСП относно прокуратурата

Изразяваме запаси към предложенията на Българска социалистическа партия за надзор върху актовете на прокуратурата. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов по отношение на предложенията на Българска социалистическа партия в Наказателно-процесуален кодекс за надзор върху актовете на прокуратурата, съобщи Агенция " Фокус ".
" На първо място този спор се води от известно време без да забележим ясно и съответно предложение. По линия на това дали да има правосъден надзор върху актовете на прокуратурата и сега има правосъден надзор върху някои от тях , обвинителните актове се преглеждат в правосъдно съвещание ", съобщи още Ципов.
Депутатът от ГЕРБ обърна внимание на народните представители от Българска социалистическа партия, че към сегашния миг има инстанционен надзор върху прокуратурата.
" В ъведе ли се и правосъден надзор, дано те да отговорят ще има ли опция съдът да се занимава с нещо друго с изключение на с това да управлява всеки един акт за формиране или отвод за формиране на наказателно произвеждане. Да забележим какви са съответните оферти, импортирани от народните представители на " Българска социалистическа партия за България ", съобщи Ципов.
Припомняме, че по-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри на брифинг в Народното събрание, че от Българска социалистическа партия са внесли предложение да се наложи надзор върху безконтролни до момента актове на прокуратурата.
" Предложението което внасяме, ще онагледя с един образец: отводите на прокуратурата да образува досъдебно произвеждане . Това значи, че в случай че някой подаде сигнал до прокуратурата и тя откаже да образува досъдебно произвеждане по разнообразни аргументи - субективни, стопански, политически, лобистки, този развой завършва. Той е затворен в границите на прокуратурата и до основния прокурор ", уточни Нинова. 
Това основава възприятие за неправда у хората и предпоставки за произвол. Ето за какво кардинално и от много време ние отстояваме налагането на надзор върху дейностите на прокуратурата.
Внасяме предложение този надзор да се реализира от самостоятелния български съд ", сподели още Нинова. Тя разясни, че предлагането е всеки може да апелира дейностите на прокуратурата пред съда .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР