Изразяваме подкрепа към Елена Йончева за тежката битка, която се

...
Изразяваме подкрепа към Елена Йончева за тежката битка, която се
Коментари Харесай

БСП сигнализира за нередности в управлението на „Булгартрансгаз“

Изразяваме поддръжка към Елена Йончева за тежката борба, която се води с паралелната страна. Този модел съществува освен в община Хасково, а е модел, по който се управлява цялата страна, в частност и държавните сдружения. Такова сдружение е „ Булгартрансгаз “ ЕАД, което се управлява от Надзорен и Управителен съвет “. Това съобщи Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия. Той изясни, че зам.-председател на Надзорния съвет е Владимир Митрушев – някогашен зам.-кмет на община Димитровград, част от Хасковска област. Зафиров обърна внимание и на Таня Захариева – ръководител на УС на сдружението. „ Тя и сега е общински консултант от ГЕРБ и ръководител на Общинския съвет в Хасково “, изясни той.

Друг член на Управителния съвет е изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Георги Гегов. „ Той живее с народния представител от ГЕРБ Теодора Георгиева. Те дружно са кумове на депутата от ГЕРБ Александър Ненков и Пламена Ненкова – чиновник в „ Булгартрансгаз “, акцентира националният представител от левицата Иван Иванов. Според него тази роднински зависимости се придвижват освен на общинско равнище, само че и в държавните предприятия. „ За страдание там нещата не завършват единствено до родственици и кумове “, сподели още Иванов. Той акцентира, че това сдружение значително дефинира енергийната политика в страната и попита: „ Докъде се простират пипалата на този октопод, заложен в основите си в Хасково? “

Валери Жаблянов: Отхвърляме роднинския и олигархичен модел, привързан с локалната власт

Българска социалистическа партия напълно поддържа Елена Йончева и застава зад изразената от нея позиция. Тя не показва персонално мнение, а това на партията. Позицията на ИБ на Българска социалистическа партия изрази на конференция Валери Жаблянов. „ Категорично отхвърляме този модел, ще създадем и предприемем всички вероятни ограничения той да бъде преустановен, опустошен, тъй като явно не става въпрос за обвързаности и зависимости, построени единствено в локалната власт, а за директната връзка на този модел към националните структури на политическо ръководство и към партии от ръководещата коалиция. ” – аргументира се Жаблянов.

„Политическата позиция на Българска социалистическа партия е ясното отменяне на роднинския и олигархичен модел, привързан с локалната власт за финансови и други изгоди.“- добави още той.  Жаблянов посочи, че тематиката не е нова. Става въпрос за усърдно и дълго време изграждано взаимоотношение сред органите на ГЕРБ на централно  и на локално равнище.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР