изразява готовност за протестни действия във връзка със законови промени,

...
изразява готовност за протестни действия във връзка със законови промени,
Коментари Харесай

Таксиметровият синдикат ще разпъва палатки пред Министерството на транспорта

изразява подготвеност за протестни дейности във връзка със законови промени, инкриминиращи.
Още от края на 2019-а тече сливане на позиции в сектора по тематиката нерегламентирани транспорти, напомни пред БНР Красимир Цветков, ръководител на синдиката. По думите му този вид транспорти доста съществено са „ тормозили пазара “ и досега не могат да бъдат спрени, макар мненията на редица институции. „ Продължава да е на улицата. “
Протестните дейности ще протекат под няколко форми – с изключение на автошествия, се възнамерява и непрекъснат неопределен митинг пред постройката на Министерството на превоза. „ Ние имаме палатки. Може би на „ Гурко “ ще ни е комфортно, да поживеем малко на къмпинг “, разяснява Цветков.
Таксиметровият профсъюз чака развиването от публичното разискване на Наредба 34, което ще продължи до 28 ноември. Наредбата би трябвало да влезе в деяние от 1 януари.
Относно увеличението на първичната такса от два до три пъти Красимир Цветков уточни, че сега всеобщата първична такса в София е 70 стотинки, минималната цена за километър транспорт е 77 стотинки за дневната цена и 87 за нощната. Ако настояванията на синдиката са одобряват, първичната цена би скочила до 2.31 лв. денем и 2.64 лв. през нощта.
Това би понижило фрапантно отводите за къси курсове, които в този момент са нерентабилни за водачите, безапелационен е Цветков. Той цитира данни, съгласно които 62-70% от всички недоволства от таксиметровите компании в този момент са поради отводите на таксиметровите водачи да извършват курсове на къси дистанции.
 Затвор за нерегламентиран транспорт на пасажери, стопират ли споделеното пътешестване? Затвор за нерегламентиран транспорт на пасажери, стопират ли споделеното пътешестване?
Депутатите инкриминираха нерегламентирания транспорт на пасажери, съобщи кореспондент на БГНЕС. „ Който извърши публичен транспорт на пътн...
При доста понижаване на отводите, ще нарасне качественият индикатор, акцентира Красимир Цветков.
Правени са изследвания и анкети, които демонстрират, че границата към 2 лв. за първична цена е допустима за клиентите, посочи той.
Друг текст в наредбата, който тормози превозвачите, е обвързван с годините за първична регистрация на таксиметров автомобил. С влезнали в действие промени от лятото е изнемощял текст, ограничавал годините за първична регистрация на автомобила. „ Законодателят реши, че този текст от закона предизвиква прилепяне на пазара “, разясни Красимир Цветков.
Наредба 34 обаче още веднъж връща 8-те години, което директно обслужва интереса на съответни компании, които продават таксиметрови коли на лизинг с висока степен на оскъпяване, посочи Цветков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР