Изразът шопинг терапия е широко употребяван. Превърнал се е и

...
Изразът шопинг терапия е широко употребяван. Превърнал се е и
Коментари Харесай

Пазаруването като терапия

Изразът " шопинг терапия " е необятно използван. Превърнал се е и в част от речника ни. Причините да отидем на обиколка по магазините все по-често не се свеждат до това да имаме действителна нужда от това, а по-скоро са свързани и със облекчаване на прочувствени потребности.

Установено е, че най-активни в извършването на покупки ставаме, когато прекосяваме през огромни промени в живота си, като сключването на брак и раждането на бебе. В тези моменти в действителност са ни нужни доста нови неща, само че извършването на покупки се трансформира в освен това.

Когато избираме какво да купим, ние си мислим за близкото бъдеще, представяме си какво ще бъде и по какъв начин ще се усещаме в новия си живот с новите придобивки и планираме детайлите. Това ни оказва помощ по натурален метод да се подготвим за очакващите ни промени и преходът към тях да стане равномерен. Разбира се, най-после постоянно се оказваме с повече от нужните неща.
 Снимка 428818

Друга причина да отидем на пазар е, с цел да се утешим, когато сме тъжни, или да се възнаградим - когато сме щастливи или сме постигнали някакъв триумф. Това извършване на покупки е напълно прочувствено и резултатът от него е краткотрайно наслаждение и... камари ненужни движимости или облекла.

Умереното извършване на покупки може да има позитивни резултати върху прочувственото ни положение, само че при някои хора то се трансформира в фикс идея и става патологично. Те затъват в задължения, само че не престават да купуват движимости, които не могат да си разрешат.

Когато не пазарят, стават тревожни и изпитват безпокойствие, а извършването на покупки е вързано с възприятие за виновност, само че и с некадърност да спрат. И всичко това се отразява директно върху персоналния им живот, всекидневието и връзките с другите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР