Изразът хвърли бомба се използва прекалено често от журналистите, но

...
Изразът хвърли бомба се използва прекалено често от журналистите, но
Коментари Харесай

Нещата за Тръмп в процедурата по импийчмънт стават все по-неприятни

Изразът " хвърли бомба " се употребява прекомерно постоянно от публицистите, само че през днешния ден (де факто през вчерашния ден, 20 ноември, българско време) във Вашингтон това в действителност се случи, написа Антъни Зърчър за BBC.
Посланикът на Съединени американски щати в Европейски Съюз пусна торпедо, което отвори огромна дупка в отбраната на Белия дом против обвиняванията, че Доналд Тръмп нелегално е оказвал натиска на непозната страна с вътрешнополитически цели. Корабът на Тръмп се цялостни с вода и въпросът в този момент е какво може да бъде избавено, написа Зърчър съгласно БГНЕС.
Високопоставеният посланик Гордън Сондланд сподели по време на обществените чувания в Конгреса по процедурата за импийчмънт на Доналд Тръмп, че президентът на Съединени американски щати е заповядал да се окаже напън на Украйна, с цел да проверява фамилията на политическия съперник на Тръмп Джо Байдън. Посланикът съобщи, че инструкциите пристигнали от персоналния юрист на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани - някогашен кмет на Ню Йорк. Посланикът разгласи пред конгресмените, че Джулиани е желал от украинците обществено изказване, че стартират следствие на корупция против Байдън. Адвокатът на Тръмп съответно показал компанията Burisma, където сина на Джо Байдън беше член на борда на шефовете.
Изслушванията дефинират дали Тръмп е задържал гласувана от Конгреса военна помощ за Украйна с изискване за започването на следствие от Киев против Байдън и сина му Хънтър. Тръмп отхвърля да е направил нещо неправилно. По американските закони не е разрешено да се търси помощ от непозната страна за добиването на преимущество в изборите.
Джо Байдън, някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати при Барак Обама, е един от главните съперници на Доналд Тръмп в идните след година президентски избори в Съединени американски щати.
Разследването се води от депутатите от Демократическата партия, които са политически съперници на републиканеца Тръмп. То се пробва да откри дали президентът е задържал гласувана от Конгреса на Съединени американски щати военна помощ за Украйна, с цел да окаже напън на новия президент на страната Владимир Зеленски да разгласи следствие за корупция против Байдън.
Ако бъде открит за отговорен, Тръмп е изправен пред опцията да бъде свален от поста президент на Съединени американски щати. За да стане това факт, Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати би трябвало да гласоподава за свалянето му, а по-късно Сената на Съединени американски щати, който е следен от републиканците, би трябвало с болшинство от две трети да поддържа импийчмънта на президента.
" Знам, че членовете на парламентарната комисия непрекъснато се пробват да вкарат тези комплицирани проблеми в границите на елементарни въпроси. Имаше ли замяна на услуги? Отговорът е " да ", сподели Сондланд по време на чуването. Посланикът посочи, че персонално не е чувал Тръмп да дава инструкциите за напън върху Украйна, само че ги е получил от Джулиани, с който той и други американски дипломати били принудени да работят, макар нежеланието им.
Гордън Сондланд е богат хотелиер, който даде обилни суми за предизборната акция на Тръмп.
Президентът на Съединени американски щати отговори на казаното в Конгреса, като изнесе пред кореспонденти във Вашингтон разпечатка от телефонен диалог сред него и Сондланд. В диалога Тръмп споделя: " Нищо не желая. Това е, което желая от Украйна - нищо. "
Милиардерът сподели, че не познава доста добре Гордън Сондланд, само че му изглеждал като " почтен човек ".
Руди Джулиани също отхвърли казаното от посланика по време на чуването. Адвокатът съобщи, че " в никакъв случай не се е срещал със Сондланд и са си разменили напълно малко позвънявания. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР