Изравнителните сметки за парно и топла вода в София вече

...
Изравнителните сметки за парно и топла вода в София вече
Коментари Харесай

Топлинните счетоводители са предали на Топлофикация изравнителните сметки

Изравнителните сметки за парно и топла вода в София към този момент са предадени от топлинните счетоводители и фактурирани от столичната Топлофикация към сметките на клиентите за месец юли.
 
От сдружението отхвърлиха да дадат информация какъв брой от клиентите им имат да получават пари и какъв брой от тях би трябвало да доплатят за миналия отоплителен сезон, тъй като до 1 октомври тече период, в който неосигурилите достъп на топлинния счетоводител могат да го създадат и корекцията при тях ще се отрази върху сметките на останалите консуматори в постройката.
 
Абонатите, които имат суми за приемане, могат да ги изискат на каса или по банков път, или да ги оставят за покриване на последващи сметки.
 
Топла зима с по-кратък отоплителен сезон и цена на парното с 24 % по-висока от миналата. Това е равносметката на топлинния счетоводител с най-вече клиенти в София - 280 хиляди семейства. По негови данни отоплението и топлата вода в жилище до 50 квадрата е коствало приблизително 367 лв. за целия сезон, а за по-големите жилища сред 70 и 100 квадрата, разходът е бил малко над 700 лв.. Около 47 % от клиентите на това сдружение имат да връщат пари на Топлофикация, като най-голямата част от тях би трябвало да доплатят сума от 10 до 100 лв..
 
При какви случаи потребителите имат да доплащат, напомня Георги Русев, управител " Обслужване на клиенти " в сдружението: " Ако потребителите са употребили повишено отопление и топла вода по отношение на предишен сезон, това постанова доплащането в изравнителната сметка. На второ място и съществена причина е, че клиенти не обезпечават достъп на оповестените дати за годишен доклад, което води до служебно начисление за отопление и за топла вода ".-->
 
Служебното начисление се прави върху оптималната мощ на отоплителните тела и може да се поправя посредством в допълнение обезпечаване на достъп на топлинния счетоводител до парцела.
 
Възможността за такава претенция е до края на септември, напомни Боряна Колева, изпълнителен шеф на третия по величина топлинен счетоводител в София: " Най-често това са жилища със притежатели в чужбина. Такива доклади се приключват до края на септември и се подават за фактуриране през октомври ".
 
Допълнителното отчитане и коригирането на сметки с начислена оптималната мощ ще се отрази върху сметките на останалите клиенти в постройката, обясниха от столичната Топлофикация. Дружеството предлага два разновидността за връщане на суми на клиентите си - на каса или по банков път, само че след попълване на заявление, налично на електронния им уебсайт. Сумите за доплащане могат да бъдат импортирани в центровете за обслужване, онлайн или по банков път.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР