Изравнените рейтинги на президента и премиера (до извънредното положение Радев

...
Изравнените рейтинги на президента и премиера (до извънредното положение Радев
Коментари Харесай

Рядко щастие или искрен ужас?

Изравнените рейтинги на президента и премиера (до изключителното състояние Радев водеше на Борисов) доведоха до нов рунд в словесните престрелки посред им. На 16 май при следващата ревизия на газовата връзка с Гърция посредством съпътстващите го кореспонденти (наричани още от него мисирки) министър председателят Борисов заяви на обществеността: " Имaтe необичаен шaнc дa ви упрaвлявaмe c мoитe кoлeги, зaщoтo aкo ви упрaвлявaшe кoлeгaтa Рaдeв, щeшe дa пocтъпи кaто Путин и Бoриc Джoнcън и щяхa дa измрaт хoрa. " Във фейсбук спящите до обед тулупи демонстрираха присъщата си непризнателност и му дадоха отговор със залп от колажи и мнения по тематиката " рядко благополучие ".

Три дни по-късно при посешение в Елин Пелин пред медиите президентът Радев на собствен ред съобщи: " От години моля да се пресекат корупционните схеми, които през днешния ден изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто я ръководи Борисов - смъртността пораства, а България се стопи с 600 хиляди. При толкоз доста политолози, социолози, публицисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл самичък да се хвали. "

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От " Дондуков " 1 последва автоматизирана реакция. " При ръководството на партията на Румен Радев (БСП го издигна за кандидат-президент - бел.ред.) мрат повече ", отвърна Борисов, като изясни, че по време на неговото ръководство са се родили над 770 хиляди деца, което е със 170 хиляди повече от умрелите. Сюжетът беше разказан в заглавие, заело съвсем цялата първа страница на вестник " 24 часа " - " Радев втрещи Борисов с 600 хиляди умрели, той като " положителен " човек му върна 770 хиляди бебета ". Данните на Национален статистически институт, употребявани от Евростат и Организация на обединените нации, не престават да слагат България измежду първенците по смъртност в света, а за натурален приръст ще би трябвало да чакаме още. Но какво в тази ситуация значат някакви обстоятелства.

" Остава усещане, че водещото му предпочитание (на президента - бел. ред.) е да осъществя конституционните си пълномощия за сформиране на служебно държавно управление и да ръководи ", обясни пред bTV министърът на превоза Росен Желязков. " Служебен кабинет на Румен Радев ще хвърли хората в смут ", разкри пред " 24 часа " представителят на ГЕРБ по всички въпроси Георги Харизанов. За публиката остана двоумението да се радва на щастието си или да се ужасява - тъй като няма по какъв начин да се стигне до длъжностен кабинет, в случай че министър председателят не се кани да подава предварително оставка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР