Израствайки в кариерата, ежедневието ни тотално се променя и се

...
Израствайки в кариерата, ежедневието ни тотално се променя и се
Коментари Харесай

3-те неща, които трябва да жертвате, ако искате да станете мултимилионер

Израствайки в кариерата, всекидневието ни тотално се трансформира и се постанова да вършим все по-големи жертви в името на триумфа. Независимо дали работим за някого, или развиваме нещо свое, свободното време става все по-малко, а отговорностите - от ден на ден.

" Работата ми го изисква " си споделят мнозина и се лишават от следващата порция прелестно прекарано време за сметка на уговорките. Все по-често ни се постанова да преглътнем днешното стеснение, с цел да си осигурим комфортен живот на следващия ден.

Живеем в ера, където търпението е необичаен разкош. Всички търсят незабавен резултат и бърз триумф. Саможертвата се смята за нещо естествено, постоянно даже наложително, само че рядко се прави оценка.

Пътят към триумфа е стръмен и изпълнен с привидно непреодолими трудности. Мнозина са подготвени да се откажат още след първия опит. Но построяването на сполучлива бизнес кариера изисква големи жертви, поредност и нечовешко самообладание.

Шеметният триумф на изключителни хора като Джеф Безос наподобява въодушевяващ и релативно елементарен за реализиране, до момента в който не осъзнаем, че му лишава повече от 20 години твърдоглав труд, с цел да се трансформира в най-богатия човек в света.

Има три съществени жертви, които би трябвало да създадем, с цел да издигнем кариерата и бизнеса ни до нови висоти:

Спрете да се стремите към съвършенство

Успешните водачи се концентрират върху дребните победи, които с течение на времето се прибавят към огромните победи. Пpeдпpиeмaчът и гypy в пpoдaжбитe Гpaнт Kapдoyн споделя по какъв начин първата му книга се трансформира в бестселър, макар че съдържа правописни и граматически неточности.

Кардоун се концентрира върху напредъка, а не върху съвършенството, което явно му се отплаща. Необходимостта да бъдем съвършени е мит.

Всички велики водачи стартират от непретенциозно начало и реинвестират в себе си и растежа на компанията си, с цел да реализиран съвършенство. Това би трябвало да извършите и вие.

Отървете се от нещата, които ви разсейват

Навиците да не пропускате обичаното ви предаване, да прекарвате време с другари, да си вземете едноседмична отпуска и да заминете на отмора или просто да си губите времето, без да имате явен график, би трябвало да приключат.

В ранните етапи на построяването на компанията си, предприемачът и бизнес съветник Карол Санкар не си взема отпуска в продължение на 6 години. Това е ранна жертва в интерес на дълготрайната цел за по-кратка работна седмица, която се отплаща доста.

" Хората си мислят, че централизация значи да кажем " да " на нещото, върху което би трябвало да се концентрираме. Това въобще не е правилно. Концентрация е да кажем " не " на 100 други положителни хрумвания, които ни хрумнат. Трябва да избираме деликатно ", поучава починалият създател на Apple Стив Джобс.

Съсредоточете се върху дълготрайната цел да инвестирате времето си в продуктивни действия. Изградете резистентен модел за доходи, четете велики книги, оградете се с подобаващите хора, които ви дават положителни препоръки. Разходвайте времето си рационално и се концентрирайте върху продуктивността.

Откажете се от нереалните упования

Може да са нужни многочислени опити, с цел да постигнете задачата си. Идеята да очаквате незабавни резултати от първия опит, без значение в какво, е извънредно нереалистична. Заложете на последователността, тя продължава да се подценява и подценява, а има потвърден позитивен резултат.

Американският бизнесмен Джеймс Дайсън, спечелил популярност с прахосмукачката Dual Cyclone, споделя пред Wired през 2011 година, че е прекарал 15 години, създавайки 5127 несполучливи версии на прехосмукачката, преди да измисли тази, която работи.

Днес компанията му се прави оценка на 5.7 милиарда $ с помощта на неговата поредност и на обстоятелството, че е завоювал преобладаваща пазарна позиция и се е научил да се възползва от нея. Дайсън работи на висококонкурентен пазар, само че доста от съперниците му са се провалили заради нереалистични упования.

Нужно е време, с цел да спечелите забележителен пазарен дял в дадена промишленост. Ако сте поредни, ще постигнете големи победи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР