Израил Адесаня (20-0 MMA, 9-0 UFC) спечели неочаквано убедително поредната

...
Израил Адесаня (20-0 MMA, 9-0 UFC) спечели неочаквано убедително поредната
Коментари Харесай

Адесаня неутрализира и нокаутира Коста за поредна успешна защита на титлата

Израил Адесаня (20-0 MMA, 9-0 UFC) завоюва ненадейно безапелационно следващата отбрана на купата си в междинна категория на UFC, откакто изцяло обезврежда наперения кандидат Пауло Коста (13-1 MMA, 5-1 UFC).

The Last Stylebender удължи най-активната победна серия в дивизията на 9, до момента в който бразилският му конкурент не показва нищо от избухливия страйкинг, с който построи репутацията си и заслужи борба за шампионския пояс.

The celebration has begun for
— UFC (@ufc)
Адесаня доминираше в първия рунд с лоукикове, които зачервиха водещия ляв крайник на Коста, а във втория му отвори аркада с хайкик, последван от няколко леви крошета, нокдаун и граунд-енд-паунд. Коста се очакваше да предложи многочислените страйкинг комбинации, с които тероризираше всичките си предходни съперници, само че в действителност бе прекомерно въздържан и не заплаши в нито един миг статуквото в категорията.

Adesanya has a message for the haters
— UFC (@ufc)
В изявлението си след дуела първенецът уточни стремежи идващ съперник - Джаред Кенъниър.

Aдесаня стартира със засрещати лоукикове, само че Коста беше много внимателен първоначално и не се впускаше в прословутите си офанзиви с доста страйкинг. Шампионът продължаваше да обработва най-много водещия ляв крайник на съперника си, който пък в първите минути се задоволяваше единствено с вербално заяждане. За разлика от упованията, първият рунд мина съвсем безпроблемно за Адесаня и единствено поради броя на киковете, плюс неналичието на поети удари, бяха задоволителни за спечелването му.

" Romero. "

Adesanya & Costa pose for quick sec in RD 1.

[ | | ]
— UFC (@ufc) Лявото коляно на Коста към този момент бе съществено зачервено от всичките ритници, като първенецът все по този начин решително се справяше с поддържането на мечтаната дълга отдалеченост. Адесаня пласира и ляв хайкик, като се изключи че бе разкървавил към този момент левия крайник на противника си. Няколко ляви прави, последвани от ляво кроше, доведоха до нокдаун в интерес на хегемона в дивизията и след къс граунд-енд-паунд борбата завърши малко преди края на втория рунд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР