Израелското списание Джерузалем рипорт обяви, че се е разделило с

...
Израелското списание Джерузалем рипорт обяви, че се е разделило с
Коментари Харесай

Страшен скандал! Карикатурист бе уволнен от работа, след като нарисува Нетаняху като прасе

Израелското списание " Джерузалем доклад " разгласи, че се е разделило с карикатурист, който изобразил като свине премиера Бенямин Нетаняху и израелски депутати, съобщи Франс прес.
По мотив приемането на противоречивия закон за националната страна депутатът Орен Хазан, член на партия " Ликуд ", качи в интернет фотография, на която се вижда по какъв начин си прави селфи с Нетаняху и други депутати. В подигравка, оповестена от англоезичното списание, част от медийната група " Джерузалем пост ", карикатуристът Ави Кац употребява фотографията, с цел да изобрази държавниците като свине. Тя е съпроводена от цитата от книгата " Фермата на животните " на Джордж Оруел: " Всички животни са равни, само че някои са по-равни от другите ".
Карикатурата провокира отвращение измежду някои читатели в Израел, където прасетата се считат за мръсни животни и яденето им е неразрешено от юдаизма.
Списанието заяви в официално съобщение, че основният редактор е взел решение да не разгласява повече карикатурите на Кац.
На 18 юли със закон Израел беше избран като " национална страна на еврейския народ ". Това провокира обвинявания в " расизъм " против арабското малцинство.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР