Израелското правителство отпусна 40 милиона шекела (11,4 милиона долара) за

...
Израелското правителство отпусна 40 милиона шекела (11,4 милиона долара) за
Коментари Харесай

Нетаняху обяви отпускането на $11,4 милиона за селища на Западния бряг

Израелското държавно управление отпусна 40 милиона шекела (11,4 милиона долара) за развиването на селища на Западния бряг, разгласи Бенямин Нетаняху.

" Днес одобрихме бюджет от 40 милиона шекела за подсилване на обитаемоте места в Юдея и Самария. Терорът няма да ни изтръгне отсам, тъй като това е нашата земя ", написа Нетаняху в " Туитър ".

На среща на израелското държавно управление в неделя министър председателят съобщи, че средствата ще бъдат употребявани за " подсилване на детайлите на сигурност " в селища на Западния бряг, оповестява ТАСС.

" Ще продължим да се борим с тероризма ", сподели Нетаняху, като показа самодейността пред министрите. Изявленията на президента на съвещание на кабинета са публикувани от кабинета му.

На 19 ноември Нетаняху утвърди началото на развой на утвърждение на законопроект, който ще разшири суверенитета на Израел до елементи от Западния бряг.

Според The ​​Jerusalem Post, министър председателят подхванал такава стъпка, откакто държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон има вяра, че еврейските селища на Западния бряг не нарушават интернационалното право.

През декември 2016 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция 2334, с която изисква преустановяване на дейностите по израелски селища в окупираните палестински територии.

Тогава Израел съобщи, че няма да съблюдава наредбите на документа на Организация на обединените нации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР