Израелското правителство одобри двуседмично удължаване на забраната за влизане и

...
Израелското правителство одобри двуседмично удължаване на забраната за влизане и
Коментари Харесай

Израел удължава с две седмици затварянето на границите си

Израелското държавно управление утвърди двуседмично удължение на възбраната за влизане и излизане от страната. Това заяви кабинетът на министър-председателя на еврейската страна Бенямин Нетаняху, представен от Франс прес. Първоначално мяраката беше наложена за времето от 26 януари до 20 февруари, само че с удължаването краят й се отсрочва до 6 март. 

Международните полети няма да бъдат възобновени както бе планувано по-рано на 21 февруари, а сухопътните граници ще останат затворени, като се изключи някои особени случаи, показва Българска телеграфна агенция.

На 7 февруари в Израел стартира първият стадий от облекчение на общата карантина, въведена от 8 януари. Отменена е възбраната за придвижване на повече от 1 км от мястото на престояване без основателна причина. Отворени са националните паркове и резервати, а на заведенията за хранене и кафенетата е позволено да продават артикули за на открито.

В неделя ще стартира втората фаза на намаляване на карантината, търговски центрове, пазари, улични магазини, музеи и библиотеки би трябвало да бъдат отворени, имунизираните израелци ще имат право да посещават фитнес зали и басейни, както и културни събития. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР