Израелското правителство не е потвърдило конкретното твърдение, че нападателите на

...
Израелското правителство не е потвърдило конкретното твърдение, че нападателите на
Коментари Харесай

Израелски служител казва, че правителството не може да потвърди, че бебета са били обезглавени при атака на Хамас

Израелското държавно управление не е удостоверило съответното изказване, че нападателите на Хамас са отрязали главите на бебета по време на ударната си офанзива в събота, сподели израелски чиновник пред CNN, което опонира на предходно обществено изказване от кабинета на министър-председателя.

„ Има случаи на бойци на Хамас, извършващи обезглавявания и други зверства в стила на ИД. Не можем обаче да потвърдим дали жертвите са мъже или дами, бойци или цивилни, възрастни или деца “, сподели служителят.

Експлозивните изказвания, че деца са били обезглавявани в кибуца на Кфар Аза, се появиха във вторник в израелските медии. Израелските отбранителни сили по-късно описаха сцената като „ кръвопролитие “ в изказване за CNN. Жени, деца, дребни деца и възрастни хора са били „ брутално избити по метод на деяние на ISIS “, сподели IDF.

Тал Хайнрих, представител на премиера Бенямин Нетаняху, сподели в сряда, че бебета и дребни деца са били открити с „ обезглавени глави “ в Кфар Аза.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наподобява удостовери тази информация. На кръгла маса с водачи на еврейската общественост в сряда той сподели: „ Правя това от доста време, в никакъв случай не съм мислил, че ще видя... да имам доказани фотоси на терористи, обезглавяващи деца. “

Служител на американската администрация по-късно обясни забележките на Байдън, като сподели пред CNN, че нито Байдън, нито неговите помощници са виждали фотоси или са получили доказани известия за деца или бебета, обезглавени от Хамас. Служителят разясни, че Байдън има поради обществени мнения от медии и израелски публични лица.

Говорителят на IDF, Джонатан Конрикус, по-късно денем сподели, че терористите евентуално са направили обезглавяване на бебета в кибуца Беери. „ Получихме доста, доста притеснителни отчети от земята, че има бебета, които са били обезглавени... Мисля, че към този момент можем да кажем с относителна убеденост, че за жалост това се случи в Беери. “

Ник Робъртсън от CNN способства за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР