Израелското правителство даде зелена светлина за узаконяването на колония в

...
Израелското правителство даде зелена светлина за узаконяването на колония в
Коментари Харесай

Израелското правителство узакони колония в окупирания Западен бряг

Израелското държавно управление даде зелена светлина за узаконяването на колония в Западния бряг два дни преди парламентарните избори в Израел, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Става дума за колония, ситуирана в долината на река Йордан, излиза наяве от известие на офиса на премиера Бенямин Нетаняху.

Колонията Мевоот Йерихо се намира покрай град Йерихон, който е най-важният арабски град в долината на река Йордан, ситуирана на север от Мъртво море.

Новината за решението на държавното управление бе оповестена два дни преди парламентарните избори в Израел, на които за гласовете на израелците ще си съперничат партията Ликуд на премиера Нетаняху и " Синьо и бяло " на някогашния боен пълководец Бени Ганц.

Узаконена от израелското право, дребната колония Мевоот Йерихо ще остане противозаконна от гледна точна на интернационалната общественост, отбелязва Франс прес.

Макар че процесът по основаване на колонии от Израел на Западния бряг и в Източен Ерусалим течеше по времето на всички израелски държавни управления след 1967 година, през последните години той бе интензивен. Към сегашния миг над 600 000 израелци съжителстват в тези територии с близо три милиона палестинци, като постоянно се стига до спорове.

Бенямин Нетаняху даде обещание предходната седмица при победа на изборите да анексира всички еврейски колонии в долината на река Йордан - стратегическа територия, която обгръща близо 30 % от окупирания Западен бряг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР