Израелското министерство на здравеопазването съобщи, че е открило два случая

...
Израелското министерство на здравеопазването съобщи, че е открило два случая
Коментари Харесай

Откриха непознат до момента вариант на COVID-19: какви са симптомите

Израелското министерство на опазването на здравето заяви, че е разкрило два случая на неидентифициран вид на новия ковид, които комбинират подвариантите на Омикрон ВА.1 и BA.2, заяви Агенция Франс Прес.

„ Този вид още не е прочут по света и двата случая са открити с помощта на PCR проби на летище „ Бен Гурион “, написа в официално съобщение на министерството.

Симптоми

Новият вид предизвиква леки признаци в това число лека температура, мускулни болки, глвоболие и не изисква специфични медицински грижи, прецизира от ведомството, представени от локалното издание.

Здравното министерство ще продължи да следи от близко обстановката с новия вид на COVID-19.

Броят на хората, които се тестват за ковид в Израел понижава, само че всички идващи от чужбина се тестват наложително на летището след кацане.

Произход

Според генералния шеф в министерство на опазването на здравето Накман Аш новият вид най-вероятно е зародил в Израел. „ Възможно е да е зародил у нас. Все още не знаем какво значи това “, призна той.

Според ръководителя на израелската тактика против COVID-19 Салман Зарка новият вид е локален. „ Млада жена е заразила бебе и двамата си родители. На този стадий не се тормозим, че новият вид може да докара до съществени случаи на тежко боледуване “, означи той.

COVID-19 в Израел

Новите случаи на COVID-19 в Израел на дневна база не престават да спадат през миналия месец – от над 30 000 в средата на февруари до малко над 6300, регистрирани във вторник.

Въпреки че здравните специалисти не чакат новия вид да провокира нова вълна от болни в страната, министър ръководителят Нафтали Бенет сподели, че ще организира среща със здравни експерти, в това число министърът на опазването на здравето Нитзан Хоровиц, с цел да обсъдят повишаването на случаите на инфектирани с COVID-19 „ на няколко места по света “.

Предпазливият метод на Бенет може да е резултат от идните еврейски празници, които включват събирания на огромни групи хора и в предишното водеха до всеобщи инфекции.

По света

Епидемиологичната конюнктура се утежнява в редица страни поради разпространяването на подварианта ВА.2, който е изключително инфектиран. В края на февруари Световната здравна организация съобщи, че разновидността на Омикрон BA.2 не провокира по-тежки признаци от BA.1.

Вижте още:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР