Израелското министерство на правосъдието потвърди днес, че съпругата на премиера

...
Израелското министерство на правосъдието потвърди днес, че съпругата на премиера
Коментари Харесай

Съпругата на Нетаняху постигна споразумение с прокуратурата по дело за измама

Израелското министерство на правораздаването удостовери през днешния ден, че брачната половинка на премиера Бенямин Нетаняху, Сара Нетаняху, е постигнала съглашение с прокуратурата по дело за машинация и корист с доверие, съобщи " Франс прес ".

Срещу Сара Нетаняху бяха повдигнати обвинявания за машинация и корист с доверие през юни предходната година. Според прокуратурата Сара Нетаняху и чиновник на премиерската канцелария непозволено са получили над 100 хиляди $ (около 85 хиляди евро) държавни средства от 2010 до 2013 година за кетърингови услуги за резиденцията на премиера. Процесът против брачната половинка на премиера стартира през октомври предходната година, напомня " Франс прес ".

Сара Нетаняху реализира съглашение с прокуратурата, по силата на което е признала, че непозволено е похарчила 175 хиляди шекела (около 44 хиляди евро), като се съгласи да възвърне на израелската страна 45 хиляди шекела (11 170 евро) и да заплати санкция в размер от 10 хиляди шекела (2480 евро), се показва в изказване на правосъдното министерство.

В подмяна обвиняването против Сара Нетаняху в машинация ще бъде свалено, като против нея ще продължи единствено дело по обвиняване, че се е възползвала от правонарушение на трето лице.

За да влезе в действие, съглашението би трябвало да бъде утвърдено от съда в Ерусалим, което се чака да стане на 16 юни. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР