Израелското министерство на правосъдието потвърди днес, че съпругата на премиера

Израелското министерство на правосъдието потвърди днес, че съпругата на премиера ...

Съпругата на Нетаняху постигна споразумение с прокуратурата по дело за измама.Израелското министерство на правосъдието потвърди днес, че съпругата на премиера Бенямин Нетаняху, Сара Нетаняху, е постигнала споразумение с прокуратурата по дело за измама и злоупотреба с доверие, предаде "Франс прес".

Срещу Сара Нетаняху бяха повдигнати обвинения за измама и злоупотреба с доверие през юни миналата година. Според прокуратурата Сара Нетаняху и служител на премиерската канцелария неправомерно са получили над 100 хил. долара (около 85 хил. евро) държавни средства от 2010 до 2013 г. за кетърингови услуги за резиденцията на премиера. Процесът срещу съпругата на премиера започна през октомври миналата година, припомня "Франс прес".

Сара Нетаняху постигна споразумение с прокуратурата, по силата на което е признала, че неправомерно е похарчила 175 хил. шекела (около 44 хил. евро), като се съгласи да възстанови на израелската държава 45 хил. шекела (11 170 евро) и да плати глоба в размер от 10 хил. шекела (2480 евро), се посочва в изявление на правосъдното министерство.

В замяна обвинението срещу Сара Нетаняху в измама ще бъде свалено, като срещу нея ще продължи само дело по обвинение, че се е възползвала от правонарушение на трето лице.

За да влезе в сила, споразумението трябва да бъде одобрено от съда в Ерусалим, което се очаква да стане на 16 юни. /БТА

Източник: dnevnik.bg