Израелският вътрешен министър Арие Дери заяви, че искането на Рашида

...
Израелският вътрешен министър Арие Дери заяви, че искането на Рашида
Коментари Харесай

Рашида Тлаиб: Няма да посетя Израел заради поставените от властите условия

Израелският вътрешен министър Арие Дери съобщи, че настояването на Рашида Тлаиб да посети Израел е било провокация

Американската депутатка от палестински генезис Рашида Тлаиб съобщи през днешния ден, че се е отказала да посети баба си на Западния бряг поради поставените от Израел условия за визитата й, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Реших, че да посетя баба си при тези несправедливи условия ще влезе в несъгласие с всичко, в което имам вяра: битката с расизма, потисничеството и несправедливостта. Не мога да разреша на израелската страна да употребява моята обич към баба ми, с цел да ме подчини на потисническата си и расистка политика ", написа Тлаиб в Туитър.

По-рано израелският вътрешен министър Арие Дери съобщи, че Тлаиб се е съгласила визитата й да бъде единствено с филантропичен темперамент и че визитата няма да бъде употребявано за отправяне на рецензии към Израел.

Той сподели още, че настояването на американската депутатка Рашида Тлаиб да посети Израел е било провокация, съобщи Ройтерс.

Дери добави това, откакто Тлаиб разгласи, че няма да посети баба си, която живее на Западния бряг, тъй като поставените от израелските управляващи условия за визитата й са несправедливи.

" Одобрих (молбата) по филантропични съображения, само че излиза, че това е провокация, с цел да се сложи Израел в неловко състояние. Омразата й (на Тлаиб) към Израел е по-силна от любовта към баба й ", написа в Туитър Арие Дери.

По-рано през днешния ден Израел разгласи, че ще разреши на Тлаиб да посети баба си и други свои родственици на Западния бряг, откакто в началото забрани сходно посещаване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР