Израелският Върховен съд определи като законно използването на бойни патрони

...
Израелският Върховен съд определи като законно използването на бойни патрони
Коментари Харесай

Израелският върховен съд определи като законно използването на бойни патрони в Газа


Израелският Върховен съд дефинира като законно потреблението на бойни патрони от армията против палестинците, които стачкуват по границата с линията Газа, съобщи Франс прес.

В 41-страничното решение съдът отхвърля с единогласие импортирания в края на предишния месец иск на израелски и палестински неправителствени организации да се забрани потреблението на бойни патрони от страна на израелската войска против палестинците в Газа.

Съдът приема позицията на израелското държавно управление, че протестиращите не са мирни жители, а участници във въоръжен спор сред Израел и ислямистката формация Хамас, която управлява Газа.

Най-малко 119 палестинци починаха при митинги по границата от 30 март насам с искане палестинците да получат правото да се завърнат по земите, от които предците им са избягали или от които са били прогонени при основаването на Израел през 1948 година. Израел е упрекван в приложимост на несъразмерна мощ, само че държавното управление твърди, че бойни патрони се употребяват единствено в краен случай и упреква Хамас, че тласка мирни жители към линията, с цел да прикрие своите опити за навлизане на израелска територия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР