Израелският външен министър Израел Кац се срещна в сряда с

...
Израелският външен министър Израел Кац се срещна в сряда с
Коментари Харесай

Министри от Израел и Бахрейн осъществиха безпрецедентна публична среща в САЩ

Израелският външен министър Израел Кац се срещна в сряда с бахрейнския си сътрудник шейх Халид бин Ахмед ал Халифа, невиждана среща в историята на двете страни, които не поддържат публични дипломатически връзки, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Вчера се срещнах обществено с бахрейнския външен министър ", заяви през вчерашния ден Израел Кац в " Туитър ". Той добави, че дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху ще продължат да работят по подобряването на връзките със страните от Персийския залив.

На фотографията, съпътстваща туита, двамата министри се усмихват. Контактите сред Израел и страните от Персийския залив в последните години са обществена загадка. Те рядко стигат до публични срещи, макар че израелски представители са все по-чести посетители на събития в Залива, а министър председателят Бенямин Нетаняху направи историческо посещаване в Оман предходната есен.

Според официално съобщение на израелското външно министерство за координацията на срещата е оказал помощ Държавният департамент на Съединени американски щати. Самата намира се е състояла в коридорите на среща на конференция по религиозната независимост във Вашингтон, проведена от държавния секретар Майк Помпео.

Първите дипломати на Бахрейн и Израел са разискали тематиката за Иран и за районните закани и са се споразумели да не престават по настоящия път, се споделя още в официалното съобщение на израелското външно министерство. Както Израел, по този начин и арабските страни от Персийския залив се притесняват от Иран, който упрекват в опит да ускори въздействието си в района и да се снабди с нуклеарни оръжия, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР