Израелският външен министър Израел Кац благодари на държавите, които гласуваха

...
Израелският външен министър Израел Кац благодари на държавите, които гласуваха
Коментари Харесай

Израел благодари на България, че е против резолюциите на ООН за Палестина

Израелският външен министър Израел Кац благодари на страните, които гласоподаваха срещу годишните резолюции в поддръжка на Палестина на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, заяви пресслужбата на израелското дипломатическо ведомство, представена от ТАСС.

" Министърът на външните работи Кац изрази признателност на Германия, Чехия, Австрия, България, Дания, Естония, Гърция, Литва, Холандия, Румъния, Словакия, Бразилия и Колумбия за взетото от тези страни решение да трансформират политиката си на гласоподаване в Общото заседание на Организация на обединените нации ", се споделя в изказването, предава Българска телеграфна агенция.

Петте годишни резолюции в поддръжка на Палестина бяха признати от Общото заседание на Организация на обединените нации с гласовете на 87 страни. Против гласоподаваха 54 страни, като 13 от тях го направиха за пръв път, отбелязва ТАСС.

" Радвам се, че толкоз огромна група страни по едно и също време взеха решение да се вслушат в гласа на разсъдъка и се оповестиха срещу дискриминирането на Израел в Организация на обединените нации. Това е значима стъпка в битката с предубеденото отношение към Израел в организацията. Особено значимо е да се означи смяната в позицията на редица страни от Европейски Съюз. Надявам се, че скоро и други страни от Европейски Съюз ще заемат такава позиция. Изразявам обособена признателност на нашите правилни другари - Съединени американски щати, Канада, Австралия, Гватемала, Хондурас, Унгария, Микронезия, Маршаловите острови, Науру и Кирибати, които тази година още веднъж гласоподаваха срещу резолюциите ", декларира Кац, представен от пресслужбата на израелското външно министерство. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР