Израелският президент Ицхак Херцог ще участва в преговорите на ООН

...
Израелският президент Ицхак Херцог ще участва в преговорите на ООН
Коментари Харесай

Ицхак Херцог ще участва в COP28 - ще разговаря за освобождаване на заложниците

Израелският президент Ицхак Херцог ще взе участие в договарянията на Организация на обединените нации за климата в Обединените арабски емирства, където ще организира диалози с дипломати по въпроса с освобождението на заложниците, държани от " Хамас ", съобщи Агенция Франс Прес.

Посещението му се случва седем седмици след началото на войната сред Израел и " Хамас " и съответствува с удължаването с един ден на примирието на фона на продължаващите опити за освобождение на още заложници.

На COP28 ще участва и палестинският президент Махмуд Абас. Херцог ще организира " серия от дипломатически срещи за значимостта на освобождението на заложниците, държани от Хамас ", се споделя в изказване на израелското президентство.

Той " има намерение да ангажира международните водачи с филантропични старания на високо ниво за връщането на заложниците ", се споделя още в известието.

Повече от 140 държавни и държавни водачи ще приказват на COP28, в това число Херцог и Абас, които ще произнесат триминутни речи.

От началото на примирието на 24 ноември 70 израелски заложници бяха освободени в подмяна на 210 палестински пандизчии.

Около 30 чужденци, множеството от които тайландци, живеещи в Израел, бяха освободени отвън изискванията на съглашението. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР