Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Нетаняху обяви нова ера в отношенията с арабския свят

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и съобщи, че установяването на пълноценни дипломатически връзки с ОАЕ бележи началото на "нова епоха " в връзките на Израел с арабския свят, съобщи Асошиейтед прес.

В излъчена онлайн конференция Нетаняху съобщи, че "пълният и формален " мир с ОАЕ ще докара до съдействие в доста сфери сред двете страни и ще сътвори "чудесно бъдеще " за жителите на двете страни.

Израел и ОАЕ се договориха за цялостно нормализиране на връзките си

От арабските страни единствено Египет и Йордания имат дейни дипломатически връзки с Израел. Египет подписа мир с Израел през 1979 година, а Йордания - през 1994 година

Нетаняху дефинира съглашението като "исторически пробив в постигането на същински мир в Близкия изток ", съобщи ТАСС. Той добави, че разпростирането на суверенитета на Израел над израелските селища на Западния бряг в сходство с мирния проект на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп "ще бъде осъществено единствено в тясна съгласуваност със Съединени американски щати ".

Израелският президент предложения водача на ОАЕ да посети Ерусалим, заяви Асошиейтед прес. Реувен Ривлин насочи поканата броени часове след новината, че двете страни ще открият пълноценни дипломатически връзки. "Каним престолонаследника да посети Ерусалим ", написа той и добави привет на арабски.

Ривлин, чийто пост е значително параден, съобщи, че съглашението е "важен и стратегически крайъгълен камък ", който може да подкрепи сключването на съглашения и с други страни в района, цитира Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР