Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че няма шанс за

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че няма шанс за
Коментари Харесай

Звучен шамар за Нетаняху

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи през днешния ден, че няма късмет за образуване на дясно държавно управление след парламентарните избори във вторник и прикани главния си противник Бени Ганц да се причисли към него в необятна коалиция на националното единение, съобщи Ройтерс.

По неокончателни данни от вота във вторник центристкият алианс на Ганц „ Синьо и бяло “ ще има 32-33 места, а дясната „ Ликуд “ на Нетаняху 31-32 в 120-местния Кнесет, съобщи БНР. Нетаняху даже загатна за ротация на премиерския пост с Ганц, базирайки се на съглашението сред Шимон Перес и Ицхак Шамир от 80-те години на ХХ век.

Бенямин Нетаняху напомни през днешния ден, че левият Перес е формирал коалиция с консерватора Ицхак Шамир, в която двамата са поели на ротационен принцип премиерския пост сред 1984 и 1988 година Бени Ганц обаче отхвърли изрично поканата на израелския министър председател. Това разочарова Нетаняху, само че все пак съобщи, че предлагането му за договаряния оставало в действие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР