Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Сирия е отговорна за

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Сирия е отговорна за
Коментари Харесай

Нетаняху към Путин: Сирия е отговорна за свалянето на руския самолет Ил-20

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Сирия е виновна за свалянето на съветския аероплан в Средиземно море, само че изрази скръбта си за гибелта на съветските бойци в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, съобщи ДПА.
 
" Премиерът Нетаняху изрази скръбта си за гибелта на съветските военнослужещи и съобщи, че за свалянето на самолета е виновна Сирия ", се споделя в изказване на канцеларията на Нетаняху.
 
В диалога Нетаняху е подчертал какъв брой е значимо да продължи координацията сред Израел и Русия в региона на сигурността в Сирия. Тази съгласуваност " съумя да предотврати доста човешки загуби от двете страни през последните три години ", е споделил израелският министър председател.
 
Нетаняху също по този начин е предложил да изпрати командващият израелските Военновъздушни сили в Москва да показа заключенията на израелското следствие на случая.
 
По-рано съветският министър на защитата уведомил израелския си сътрудник Авигдор Либерман, че Русия няма да остави без отговор дейностите на израелските Военновъздушни сили в Сирия, поради които починаха съветски военнослужещи, съобщи ТАСС.-->
 
" Уведомихме през днешния ден израелските сътрудници, в частност уведомих израелския министър на защитата, че няма да оставим без отговор сходни дейности, сходни стъпки ", сподели Шойгу на съвещание на министерството.
 
В диалога с Либерман Шойгу е декларирал, че виновността за разбиването на съветския боен аероплан Ил-20 е напълно на Израел и че нещастието е резултат от безотговорните дейности на израелските Военновъздушни сили, които не дават отговор на духа на двустранното партньорство. Той е подчертал, че съветската страна си резервира правото на бъдещи ответни ограничения. Впоследствие пресслужбата на израелската войска в изказване изрази страдание за гибелта на екипажа на самолета Ил-20.
 
Израелските самолети Ф-16 са нанесли удари в Сирия под прикритието на съветския Ил-20, тъй като са допускали, че сирийската Противовъздушна отбрана няма да нанесе удар в тази посока и това е ясно на всички експерти, сподели Шойгу и означи, че съветската войска не е била навреме известена за тази израелска интервенция.
 
Сваленият съветски аероплан Ил-20 е изпълнявал разследващи задания в зоната за деескалация в Идлиб, заяви Шойгу.
 
" В зоната на нанасяне на удара сред израелските самолети и територията на Сирия се е намирал наш разследващ аероплан Ил-20 с 15 души екипаж. Той е изпълнявал разследваща задача в идлибската зона за деескалация, включваща локализиране на местата за сглобяване и депозиране на безпилотните летателни апарати, които изхвърчат от тази зона и нанасят удари в разнообразни региони на Сирия ", сподели Шойгу на съвещанието на министерството си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР