Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че правителството му е стабилно

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че правителството му е стабилно
Коментари Харесай

Нетаняху твърд пред перспективата да бъде обвинен за корупция

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че държавното управление му е устойчиво и разкритикува рекомендацията на полицейското следствие против него да бъде упрекнат в корупция, която провокира апели да подаде оставка, съобщи Агенция Франс Прес.

Мога да заявя, че обединението е постоянна, съобщи Нетаняху в сряда на обществено събитие, като ясно даде знак, че не има намерение да подаде оставка.

Нито аз, нито някой различен има проекти за избори. Планираме да продължим да работим дружно за добруването на Израел до края на мандата, добави той.

Нетаняху, който е министър-председател съвсем 12 години, съобщи, че рекомендациите да бъде упрекнат са цялостни с дупки като швейцарско сирене. Освен това били подвеждащи и противоречащи на истината и логиката.

Полицията организира две следствия против премиера, като предложи да бъде упрекнат в приемане на подкупи, машинация и корист с доверие. По първото Нетаняху е упрекнат, че е получавал първокласни дарове от богаташи като австралийския милиардер Джеймс Пакърили, холивудския израелски продуцент Арнон Милшан. А съгласно второто имало корупция в скрито съглашение, което Нетаняху се опитал да подписа със притежателя на вестник " Йедиот ахронот ", с цел да бъде отразяван единствено в позитивна светлина.

Решението за покачване на обвиняване в този момент е в ръцете на основния прокурор Авишай Манделблит, който съгласно изказвания в медии е бил пожеланият от Нетаняху претендент за поста. Манделблит е някогашен секретар на канцеларията на Нетаняху и считан в миналото за извънредно предан негов покровител.

Според законите в Израел даже при покачване на обвинявания министър председателят не е длъжен за се отдръпна от поста. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР