Израелският премиер Бенямин Нетаняху заведе днес акредитирани в Израел дипломати

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заведе днес акредитирани в Израел дипломати
Коментари Харесай

Нетаняху показа на чужди дипломати тунелите на Хизбула и призова за санкции срещу групировката

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заведе през днешния ден упълномощени в Израел дипломати на границата с Ливан, с цел да им покаже подземните тунели на Хизбула. Той ги прикани да работят за това страните им да наложат наказания против ливанското шиитско придвижване, заяви Франс прес.

" Казах на посланиците, че би трябвало недвусмислено да осъдят тази експанзия на Иран, Хизбула и Хамас и несъмнено, да засилят глобите против тези детайли ", съобщи в официално съобщение Нетаняху.

Израел разгласи във вторник, че е намерил тунели, през които Хизбула се промъква от Ливан на израелска територия, и стартира интервенция по разрушаването им.

Израелската войска заяви, че един от откритите тунели, дълъг 40 метра, стартира от къща в ливанско село и доближава до територията на Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Нетаняху групировките Хизбула и Хамас работят от името на своя настойник Иран. " Който ни нападне, ще види цвета на личната си кръв ", съобщи през днешния ден министър председателят и добави, че и двете групировки са наясно с това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР