Израелският премиер Бенямин Нетаняху за пръв път заяви готовност от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху за пръв път заяви готовност от
Коментари Харесай

Историческо: Нетаняху предложи да даде на Палестина територия под израелски контрол

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху за пръв път съобщи подготвеност от страна на Израел за замяна на територии с Палестина, съобщи БГНЕС.
Както оповестява Втори канал на израелската телевизия, в диалог със специфичния делегат на американския президент Джейсън Грийнблат, с присъединяване и на зетя на Доналд Тръмп - Джаред Къшнър, Нетаняху предложил Съединени американски щати да се съгласят с присъединението към Израел на Гуш Ецион на Западния бряг към южната част на Йерусалим. В същото време Нетаняху оповестил подготвеност да се трансферира на Палестина контрола на северната околност Уади Ара, с преобладаващо палестинското население, която сега е част от Израел. Телевизионният канал не прецизира какъв е бил отговорът на американските представители.
Израелският министър на защитата Авигдор Либерман към този момент изрази утвърждението си за този проект. " Добре пристигнали в нашия клуб ", написа той в Twitter. Либерман излезе с такава самодейност по време на предизборната си акция през 2015 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР