Израелският премиер Бенямин Нетаняху върна ограниченията за събиранията на хората

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху върна ограниченията за събиранията на хората
Коментари Харесай

Израел върна част от мерките след рекорден брой нови случаи на коронавирус

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху върна рестриктивните мерки за събиранията на хората предвид на доказания рекорден брой нови коронавирусни инфекции за денонощие, съобщи ДПА.
Предвижда се в обекти като храмове, питейни заведения и клубове да могат да се събират до 50 души. Досега те можеха да бъдат до 250. За някои по-малки затворени пространства даже е планувано оптимално позволеният брой на хората вътре да бъде 20 души.
"Трябва да се върнем към политиката на рестрикции, с цел да изравним още веднъж кривата ", сподели Нетаняху. Той добави, че в противоположен случай ситуацията може да излезе отвън надзор.
Решението беше взето, откакто през вчерашния ден израелското министерство на опазването на здравето удостовери рекордните 966 нови случая на ковид, най-големия брой нови случаи за денонощие от началото на пандемията.
Предишният връх в Израел за денонощие беше 819 души, регистрирани на 3 април. Досега в Израел са открити общо 26 452 случая на ковид и 324 свързани с вируса смъртни случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР