Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна в Лондон с британския

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна в Лондон с британския
Коментари Харесай

Нетаняху иска Великобритания да се противопостави на иранската агресия

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещна в Лондон с английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Ройтерс.

На срещата им на Даунинг стрийт 10 Нетаняху похвали Джонсън за непоколебимата му позиция против антисемитизма и изразената от него поддръжка за правото на Израел да подсигурява сигурността си.



"Изправени сме пред предизвикването на иранската експанзия и тероризъм и бих желал да обсъдим по какъв начин можем да работим дружно, с цел да му се противопоставим в името на мира ", сподели Нетаняху на Джонсън.

Подобно на другите европейски страни, подписали иранското нуклеарно съглашение, Англия бе обезпокоена от миналогодишното евакуиране на Съединени американски щати от договорката. По-рано през днешния ден Нетаняху прикани международните сили да не водят разговор с Иран.



Призивът му е реакция на изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е допустима среща с иранския президент Хасан Рохани за намиране на решение на иранската рецесия. "Сега не е време за договаряния с Иран, а за усилване на натиска върху Иран ", сподели Нетаняху пред публицисти напът за Лондон.

Изказването на Нетаняху е необичаен образец за различие с Тръмп по иранския въпрос. Американският президент съобщи през вчерашния ден, че може да се срещне с Рохани на идната годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР