Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно
Коментари Харесай

Нетаняху очаква българско посолство в Йерусалим

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се надява, че откриването на почетно консулство на България в Йерусалим ще бъде първа крачка към разкриване на българско посолство там. Това сподели министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху по време на брифинг в Йерусалим преди срещата му с българския министър председател Бойко Борисов, предава Българска телеграфна агенция.

Бенямин Нетаняху осведоми, че по време на срещата му с Борисов двамата ще беседват и по тематиките за противодействието с престъпността, киберпрестъпността, земеделие, опазване на здравето и други Той посочи, че в границите на положителните взаимоотношения сред България и Израел най-ценното е отношението на благосклонност и респект на израелския към българския народ. Темата за тероризма също ще стане част от диалозите сред Нетаняху и Борисов, оповести израелският министър председател.

Бойко Борисов разяснява, че през вчерашния ден, по време на годишната конференция на Международния институт по контратероризъм в град Херцлия, е било говорено много за битката с тероризма. Премиерът е на мнение, че напъните би трябвало да се концентрират върху " мозъка на хората и това, което мислят, тъй като към този момент посредством интернет няма граници и се намираме в друго пространство ". Затова, съгласно Борисов, хората би трябвало да схванат, че религията е значима за всички, само че в това време най-важното е мирът, толерантността и разбирателството.

Българският министър председател се надява, че по линия на двустранните връзки до края на годината ще се организира смесено съвещание сред двете държавни управления, което ще бъде в България.

Бойко Борисов посочи, че е от извънредно значение другарството и доверието с Бенямин Нетаняху, тъй като Израел играе основна роля за " развързване на комплицирания възел в Близкия Изток ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР