Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова днес основния си съперник Бени

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова днес основния си съперник Бени
Коментари Харесай

Нетаняху с изненадващ ход - предложи коалиция на основния си съперник

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху прикани през днешния ден главния си противник Бени Ганц да сформират необятна ръководеща коалиция, откакто предварителните парламентарни избори във вторник не излъчиха явен победител, съобщи Ройтерс.

Говорителка на Ганц, който е водач на центристката партия " Синьо и бяло ", към този момент не разяснява изненадващото предложение на Нетаняху, който е лидер на дясната партия Ликуд.

Промяната в тактиката отразява отслабената позиция на Нетаняху, който след изборите през април в този момент още веднъж не съумя да си обезпечи парламентарно болшинство, отбелязва Ройтерс.

" В предизборната акция приканих за основаване на дясно държавно управление, само че за мое страдание изборните резултати демонстрират, че това е невероятно. Бени, би трябвало да съставим държавно управление на необятно единение още през днешния ден. Нацията чака и двамата да проявим отговорност и да си сътрудничим ", съобщи израелският министър председател.

Вчера Ганц изключи коалиция с Ликуд, като се аргументира с вероятното покачване на обвинявания в корупция против Нетаняху, напомня Българска телеграфна агенция.

След броене на близо 95 % от бюлетините партия " Синьо и бяло " ще има 33-ма депутати в 120-местния парламент, а Ликуд - 32-ма, отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът на Израел в идващите дни ще се съветва с всички партии преди да реши кой претендент е с най-хубави шансове да сформира постоянна коалиция.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР