Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристигна днес в Уганда, където ще

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристигна днес в Уганда, където ще
Коментари Харесай

Израелският премиер пристигна на визита в Уганда

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху дойде през днешния ден в Уганда, където ще се срещне с президента Йовери Мусевени, с цел да укрепи връзките с тази източноафриканска страна, съобщи Франс прес.

На летището в Ентебе Нетаняху беше посрещнат от угандийския министър председател Рухакана Ругунда, демонстрират фотоси, оповестени на формалната страница на угандийското държавно управление в Туитър.

В Израел отложиха съвещанието, отдадено на анексията на части от Западния бряг

При заминаването си от Израел Нетаняху съобщи пред публицисти, че се надява по време на тази аудиенция да разгласи "една доста добра вест за страната Израел ", само че не даде детайлности. "Отивам за следващ път в Африка. Това е петата ми визата от съвсем три години и половина ", съобщи израелският министър председател малко преди да отлети за Уганда.

"Тези връзки са доста значими за региона на политиката, стопанската система, сигурността и други сфери ", сподели той.

Нетаняху посети Уганда за финален път през юли 2016 година във връзка 40-ата годишнина от акцията в Ентебе. Става дума за интервенция на отряд командоси, проведена от Израел, за освобождение на пасажерите на аероплан, изпълняващ полет от Тел Авив за Париж и похитен от похитители. Самолетът каца в Уганда, където похитителите са признати от диктатора Иди Амин Дада.

Отрядът се управлява от брата на Бенямин Нетаняху Йонатан, който умира по време на интервенцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР