Израелският премиер Бенямин Нетаняху премахна снимка на президента на САЩ

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху премахна снимка на президента на САЩ
Коментари Харесай

Нетаняху премахна снимката с Тръмп от банера си в Туитър

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отстрани фотография на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от банера на профила си в Туитър, явно разграничавайки се от политическия си съдружник, изправен пред импийчмънт, отбелязва Ройтерс.

Снимката на Нетаняху, застанал до Тръмп на среща в Белия дом, от дълго време беше част от оформлението на формалния акаунт на израелския министър председател, показвайки околните връзки сред консервативния министър председател и водача на американските републиканци, както и известността му в Израел.

По-рано през днешния ден на акаунта беше сложена друга фотография, която демонстрира по какъв начин Нетаняху го имунизират срещу ковид. Тя е съпроводена от девиза на израелската имунизационна акция " Граждани на Израел, връщаме се към живота ".

 Снимка: Amir Cohen/Pool via AP/БТА

Нетаняху продължи да употребява фотографията от срещата си с Тръмп, с който има сходни позиции за корав метод към Иран и палестинците, даже и откакто Тръмп изгуби изборите предходната година. Миналия месец фотографията беше заменена за малко с друга, обвързвана с еврейския празник Ханука, което провокира спекулации в медиите, че Нетаняху се пробва да се разграничи от Тръмп. Но след края на осемдневния еврейски празник, обликът на Тръмп още веднъж се появи в акаунта на Нетаняху - въпреки че на фотографията към този момент бяха и външните министри на ОАЕ и Бахрейн, снимани при сключване в Белия дом през септември на съглашение за нормализиране на връзките с Израел.

В акаунта на Нетаняху не е оповестено пояснение за промяната на банера, направена ден преди Камарата на представителите на Съединени американски щати да стартира да преглежда втората процедура за импийчмънт на Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР