Израелският премиер Бенямин Нетаняху оттегли молбата си за имунитет срещу

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху оттегли молбата си за имунитет срещу
Коментари Харесай

Израелският премиер оттегли молбата си за имунитет срещу съдебно преследване

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отдръпна молбата си за имунитет против правосъдно гонене - броени часове преди планувано парламентарно съвещание по въпроса, съобщи Асошиейтед прес.

В изказване, оповестено в формалната му страница във Facebook, Нетаняху показва, че " е решил да не оставя тази мръсна игра да продължи ".

В момента израелският министър председател е на посещаване във Вашингтон, където се чака президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разгласи мирния си проект за Близкия изток.

За през днешния ден беше планувано изключително съвещание на израелския парламент, на което депутатите трябваше да обсъдят настояването на министър-председателя за имунитет. Нетаняху е упрекнат в машинация, корист с доверие и корупция, само че отхвърля да е правил нещо неправилно, напомня АП.
Партията на Нетаняху " Ликуд " панираше да бойкотира парламентарното съвещание.

" В този предопределен за народа на Израел час, когато аз съм в Съединени американски щати на историческа задача да дефинира непрекъснатите граници на Израел и да подсигурявам нашата сигурност през идните десетилетия, се чака Кнесетът да стартира още едно зрелище на цирка по отнемане от имунитет ", написа израелският министър председател във Facebook.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР