Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново призова Хамас да направи отстъпки

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново призова Хамас да направи отстъпки
Коментари Харесай

Нетаняху: Исканията на Хамас са нереални

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху още веднъж прикани " Хамас " да направи отстъпки преди по-нататъшните договаряния за ново преустановяване на огъня и връщане на заложниците, държани в Газа, написа Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" Полагаме огромни старания, с цел да успеем, само че едно нещо ви е ясно - няма да капитулираме пред нереалните претенции на " Хамас ", съобщи десният политик в тирада в Тел Авив довечера.

Днес Израел не изпрати преговорен екип на последните договаряния в Кайро, целящи реализиране на преустановяване на огъня в Газа и замяна на заложници, държани от бойците на ислямистката формация, за палестински пандизчии в Израел.

Делегация на " Хамас " обаче дойде в египетската столица.

Наред с други неща, Израел изисква лист на заложниците, които " Хамас " към момента държи, преди да се съгласи да взе участие в договарянията, водени с посредничеството на Съединени американски щати, Египет и Катар. Много източници разказват тези договаряния като намиращи се в задънена улица, отбелязва ДПА.

Нетаняху съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали през идващите няколко дни ще има солидна основа за съглашение.

Израел също по този начин желае изясненост за това какъв брой палестински пандизчии " Хамас " да бъдат освободени за всеки освободен пленник. Според последните известия в интернационалните медии в плана за съглашение, който се разисква през последните дни, 40 заложници могат да бъдат разменени за 400 палестинци в израелски затвори.

Израелският министър председател обаче съобщи, че към момента не е получил приемливи отговори на израелските опасения и отхвърли интернационалния напън за подписване на помирение с " Хамас " преди Израел да е постигнал всичките си цели. Със или без съглашение, " ние ще се бием до цялостна победа ", акцентира Нетаняху.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР