Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви отблъскването на иранска въздушна атака,

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви отблъскването на иранска въздушна атака,
Коментари Харесай

Нетаняху: Иранската въздушна атака е отблъсната, заедно ще победим

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи отблъскването на иранска въздушна офанзива, като даде обещание, че страната и израелският народ ще завоюват.

„ Ние прихванахме ирански цели, отвърнахме на удара и дружно ще победим “, написа той на своята страница X (Twitter).

Заради иранското нахлуване Израел сложи въоръжените си сили в цялостна бойна подготвеност. Говорителят на армията разгласи, че десетки бойни самолети са били вдигнати във въздуха като част от положението на нараснала подготвеност.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху увери жителите, че страната е готова за офанзива от страна на Иран и може да отговори на всеки сюжет.

Мащабната офанзива на Иран против Израел завърши тази нощ. Операцията е наречена от Революционната армия „ Истинско заричане ”. Повече от 300 дрона и крилати ракети бяха изстреляни от Техеран по точки в Израел, до момента в който израелският министър председател Бенямин Нетаняху  разгласи, че страната му ще отговори и ще нападна Иран. „ Ние свалихме 99% от дроновете ”, оповестиха от израелската войска, говорейки за изстрелвания от териториите на Ирак и Йемен. Американски и английски изтребители са помогнали за прехващането. В ранните часове на сутринта беше подаден сигнал за жителите да излязат от убежищата, до момента в който паниката остава в действие единствено в граничните общности в Северен Израел, защото има ракетна офанзива от Южен Ливан към Голанските възвишения.

В изказване, оповестено от президента на Съединените щати Джо Байдън, той удостовери " непоколебимата " поддръжка на Съединените щати към израелския министър председател Бенямин Нетаняху по време на телефонен диалог, който са имали след офанзивата от Иран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР