Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви днес, че ще анексира части

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви днес, че ще анексира части
Коментари Харесай

Нетаняху обеща да анексира част от Западния бряг

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи през днешния ден, че ще анексира елементи от Западния бряг, в случай че победи на парламентарните избори идната седмица, предадоха " Ройтерс " и " Франс прес ".

Нетаняху сподели, че при победа на изборите ще анексира долината на река Йордан и северната част на Мъртво море. Израелският министър председател сподели това на конференция в Рамат Ган, покрай Тел Авив.

Долината на река Йордан заема към 30 % от територията на Западния бряг, окупиран от Израел през 1967 година

Нетаняху разгласи желанията си няколко дни преди израелските парламентарни избори, които се обрисува да бъдат много оспорвани. Нетаняху, който разчита на поддръжката на десния електорат, желае да притегли на своя страна еврейските заселници, които поддържат анексията на Западния бряг.

Основен конкурент на Нетаняху се чака да бъде някогашният боен Бени Ганц, водач на партията " Синьо и бяло ".
Съединените щати, които безусловно поддържат Израел след идването на власт на Доналд Тръмп, се чака да показват проекта си за мир в Близкия изток след израелските избори, напомня " Франс прес ".

" Този проект ще бъде историческа и единствена опция за упражняването на нашия суверенитет върху колониите ни в Юдея, Самария и на други места, основни за нашата сигурност, историческо завещание и бъдеще ", съобщи Нетаняху. Нетаняху даде обещание да анексира Юдея и Самария (библейското наименование на Западния бряг) и преди изборите през април, отбелязва " Франс прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР