Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че оттегля искането си за

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че оттегля искането си за
Коментари Харесай

Нетаняху изненадващо оттегли искането си за имунитет

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че отдръпва настояването си за имунитет, импортирано в Народното събрание при започване на тази година, предадоха " Ройтерс " и " Джерузалем пост ".

" Няма да разреша на съперниците ми да пречат на историческата стъпка, която поведох, " споделя министър председателят в изказване от Съединените щати. Там той дойде през вчерашния ден за среща с американския президент Доналд Тръмп.

По време на пътуването, в което взе участие и водачът на главния съперник на Нетаняху " Синьо и бяло ", Бени Ганц, се чака да бъде разгласен мирният проект на Съединени американски щати за Близкия изток. Това би трябвало да се случи през днешния ден в 19 ч. българско време. Предложението, което Нетаняху дефинира като " историческа стъпка " и което в Израел постоянно се назовава " Сделката на века ", събра доста рецензии от палестинците, защото наличните от него данни сочат, че то не е удобно за тях.

Също по този начин през днешния ден бе и денят, в който трябваше да бъде прегледано настояването на Нетаняху за имунитет. Молбата, която той внесе при започване на януари, се очакваше да забави началото на процеса против него по обвинявания в корупция и корист с доверие.

Нетаняху ще може да остане на поста по време на процеса и би се наложило да го напусне едвам в случай че бъде наказан. Междувременно ориста му на поста остава под въпрос, защото в Израел ще има нови избори за кнесет през март. Това е третият парламентарен избор за по-малко от година, откакто Нетаняху не съумя да сформира държавно управление нито с Ганц (който има едно народен представител повече от него), нито с други партии.

В изказването си във " Facebook " той назова процеса " цирк " и добави, че не желае да взе участие в тези " мръсни игри ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР