Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинския президент в антисемитизъм и

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинския президент в антисемитизъм и
Коментари Харесай

Нетаняху обвини палестинския президент в антисемитизъм и отричане на Холокоста

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна палестинския президент в антисемитизъм и отказване на Холокоста, откакто Махмуд Абас изрече съмнение, че историческите гонения против европейските евреи са били разследване от тяхното държание, съобщи Ройтерс.

" Явно, в случай че отрицател на Холокоста, това е вечно ", написа Нетаняху в Туитър и прикани интернационалната общественост да осъди антисемитизма на Абас.

Говорителят на израелското външно министерство Емануел Нахшон упрекна палестинския водач, че " разпалва религиозна и националистическа ненавист против еврейския народ и Израел ", а американският дипломат в Израел Дейвид Фридман съобщи, че Абас " е паднал по-ниско от всеки път ", показва Франс прес.

Палестинският водач, който и преди е бил упрекван от Израел в антисемитизъм, сподели на политическо заседание в Рамала в понеделник вечерта, че враждебността към евреите евентуално е резултат от дейностите им в банковата сфера, съобщи Българска телеграфна агенция.

" От 11-ти век до Холокоста в Германия евреите, живеещи както в Западна, по този начин и Източна Европа, са били избивани на всеки 10-15 години. Защо се е случвало това? Те (евреите) споделят: " Защото сме евреи ", съобщи Абас пред няколкостотин делегати в Народното събрание на Организацията за избавление на Палестина (ООП). После цитира три книги, написани от евреи като доказателство, че " враждебността към евреите не се дължи на религията им, а по скоро на публичната им функционалност ", уточнявайки, че има поради работата им като лихвари..

Според Абас евреите в арабските страни не са били подлагани на такива гонения.

" Абас прояви първичен антисемитизъм, който е още по-шокиращ заради обстоятелството, че той претендира да е човек, които желае мир с Израел, а разпалва религиозна и националистическа ненавист против еврейския народ и Израел ", сподели за Агенция Франс Прес министерският представител Нахшон.

Специалният делегат на Съединени американски щати за Близкия изток Джейсън Грийнблат дефинира изявлението на Абас като " почтено за жалост, доста тревожно и извънредно обезсърчаващо ", и прикани то да бъде наказано абсолютно от всички.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР