Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинския президент в антисемитизъм и

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинския президент в антисемитизъм и
Коментари Харесай

Нетаняху обвини Абас в антисемитизъм и отричане на Холокоста

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна палестинския президент в антисемитизъм и отказване на Холокоста, откакто Махмуд Абас изрече съмнение, че историческите гонения против европейските евреи са били разследване от тяхното държание, съобщи Ройтерс.

"Явно, в случай че отрицател на Холокоста, това е вечно ", написа Нетаняху в Туитър и прикани интернационалната общественост да осъди антисемитизма на Абас.

Говорителят на израелското външно министерство Емануел Нахшон упрекна палестинския водач, че "разпалва религиозна и националистическа ненавист против еврейския народ и Израел ", а американският дипломат в Израел Дейвид Фридман съобщи, че Абас "е паднал по-ниско от всеки път ", показва Франс прес.

Палестинският водач, който и преди е бил упрекван от Израел в антисемитизъм, сподели на политическо заседание в Рамала в понеделник вечерта, че враждебността към евреите евентуално е резултат от дейностите им в банковата сфера.

"От 11-ти век до Холокоста в Германия евреите, живеещи както в Западна, по този начин и Източна Европа, са били избивани на всеки 10-15 години. Защо се е случвало това? Те споделят: "Защото сме евреи ", съобщи Абас пред няколкостотин делегати в Народното събрание на Организацията за избавление на Палестина (ООП). После цитира три книги, написани от евреи като доказателство, че "враждебността към евреите не се дължи на религията им, а по-скоро на публичната им функционалност ", уточнявайки, че има поради работата им като лихвари.

Според Абас евреите в арабските страни не са били подлагани на такива гонения.

"Абас прояви първичен антисемитизъм, който е още по-шокиращ заради обстоятелството, че той претендира да е човек, които желае мир с Израел, а разпалва религиозна и националистическа ненавист против еврейския народ и Израел ", сподели за Агенция Франс Прес министерският представител Нахшон.

Специалният делегат на Съединени американски щати за Близкия изток Джейсън Грийнблат дефинира изявлението на Абас като "достойно за жалост, доста тревожно и извънредно обезсърчаващо ", и прикани то да бъде наказано абсолютно от всички, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР