Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да анексира селища в окупирания

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да анексира селища в окупирания
Коментари Харесай

Нетаняху обеща да анексира части от Западния бряг, ако спечели изборите

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да анексира селища в окупирания Западен бряг, в случай че завоюва нов мандат след изборите.

Израелците ще гласоподават за парламент във вторник и главната конкуренция на премиера са десни партии, които поддържат присъединението на части от Западния бряг.

Ходът на Нетаняху се пояснява като опит за продобиване на поддръжка измежду десните гласоподаватели. Според интернационалните закони селищата са незаконни, само че Израел оспорва това изказване.

Нетаняху приветства неотдавнашното решение на Съединени американски щати да признаят Голанските възвишения за израелска територия. Ходът на премиера не е неочакван, съобщи палестинската страна.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел: Ще разширя израелския суверенитет и не различавам сред обособени блокове или изолирани селища. Според мен всеки блок е израелска територия и е под наш надзор. Ние - израелското държавно управление, направляваме тези територии, няма да разреша да попаднат в ръцете на палестинската власт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР