Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи Амир Охана - депутат и

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху назначи Амир Охана - депутат и
Коментари Харесай

Нетаняху назначи за министър на правосъдието съпартиец с хомосексуална ориентация

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху назначи Амир Охана - народен представител и негов съпартиец от консервативната партия "Ликуд ", за краткотраен министър на правораздаването. Охана е първият член на държавно управление в еврейската страна с открита хомосексуална ориентировка, съобщи ДПА.

43-годишният Охана се счита за доверено лице на Нетаняху и поддържа приемането на закон, който дава на партийния водач имунитет против наказателно гонене. Срещу Нетаняху се водят три следствия за корупция, само че той отхвърля всички обвинявания.

Охана е приключил право и в предишното е работил в прокуратурата. Като политик обаче се е обявявал за ограничение на пълномощията на правосъдната власт и за усилване на изпълнителната власт.

Той наследява на поста Аелет Шакед, която беше уволнена предходната седмица дружно с министъра на образованието, откакто тяхната партия Нова десница не мина изборния предел на изборите на 9 април.

Министерството на правораздаването трябваше да отиде при Бецалел Смотрич от Съюз на десните партии, само че той отпадна, тъй като направи изказване, че Израел би трябвало да се ръководи съгласно еврейските религиозни закони.

По-рано тази година израелският основен прокурор сподели, че е податлив да повдигне обвинявания против Нетаняху за подкупи, измами и корист с доверие и насрочи правосъдното чуване по въпроса за началото на октомври. Искане на Нетаняху до основния прокурор за отсрочване на чуването е било отхвърлено, оповестиха през днешния ден израелски медии. До понеделник Нетаняху би трябвало да удостовери дали ще се яви на него. След чуването основният държавен обвинител Авишай Манделблит ще вземе решение дали да повдигне обвинявания против Нетаняху.

В момента Нетаняху е отпред на преходно държавно управление. Парламентът гласоподава за саморазпускането си, откакто министър председателят не съумя да образува коалиция след успеха си на априлските избори. Предсрочните избори ще има на 17 септември.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР