Израелският премиер Бенямин Нетаняху, на когото са повдигнати обвинения в

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху, на когото са повдигнати обвинения в
Коментари Харесай

Нетаняху освободи 4 министерски поста


Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, на който са повдигнати обвинявания в корупция, разгласи през днешния ден, че освобождава всички министерски постове, които заема, с изключение на този на началник на държавното управление, съобщи ДПА, цитирайки известие от неговата канцелария.

Нетаняху към този момент няма да оглавява четири министерства - на опазването на здравето, по обществените въпроси, на селското стопанство и за диаспората.

В края на предходната година израелският основен прокурор разгласи, че против премиера ще бъдат повдигнати обвинявания в корупция, машинация и корист с доверие. За първи път в историята на Израел настоящ министър-председател става обвинен.

Нетаняху назова обвиняванията " опит за прелом ", остро разкритикува правосъдната система и упрекна полицията в напън върху очевидци.

Каквото и да бъде решението по настояването за събаряне на имунитета, то сигурно ще бъде отсрочено за след парламентарните избори на 2 март. Опозиционните партии упорстват решение за имунитета на Нетаняху да се вземе преди изборите - третите в границите на по-малко от година. При естествени условия парламентарна комисия ще би трябвало да предложи решение по въпроса за имунитета, след което да последва гласоподаване в Кнесета в цялостен състав.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР