Израелският премиер Бенямин Нетаняху и бившият началник на армията Бени

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху и бившият началник на армията Бени
Коментари Харесай

Нетаняху и Ганц преговарят за коалиция в Израел

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и някогашният шеф на армията Бени Ганц се срещнаха в понеделник вечерта, с цел да обсъдят опцията за държавно управление на единството в Израел, се споделя в взаимно изказване, оповестено от двамата водачи, съобщи CNN.

Разговорите идват след изборите предходната седмица, които не дадоха явен победител.

Ганц разгласи победа в конкуренцията, призовавайки за държавно управление под негово управление.

Срещата на Ганц и Нетаняху в понеделник беше свикана от президента Реувен Ривлин за да се придвижат двамата водачи към реализиране на съглашение по отношение на формата на идващото израелско държавно управление.

Припомняме, че по-рано лявоцентристката партия " Синьо и бяло " на Бени Ганц отхвърли предлагането на премиера Бенямин Нетаняху да обединят сили за сформиране на съдружно държавно управление под негово ръководство.

Самият Ганц означи, че той ще образува и ще води обединено държавно управление.

Лидерите на крайнодесните религиозни партии реализираха съглашение да стартират съдружни договаряния като едно цяло, водени от Нетаняху.

Ганц акцентира, че няма да разреши да му диктуват условия, откакто религиозните партии реализираха договорката.

Високопоставени представители на партия " Синьо и бяло " желаят светско държавно управление, в което не вземат участие религиозни партии.

Лидерът на израелската партия " Нашият дом Израел " Авигдор Либерман съобщи, че няма да поддържа нито Бенямин Нетаняху, нито Бени Ганц за министър-председател. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР