Израелският премиер Бенямин Нетаняху е приел препоръката на външното министерство

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е приел препоръката на външното министерство
Коментари Харесай

Израел отлага дебата за геноцида над арменците в Османската империя

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е приел рекомендацията на външното министерство за отсрочване на парламентарния спор по отношение на признаването за геноцид на всеобщото ликвидиране на арменци в Османската империя през Първата международна война, съобщи ДПА.

В изказване през днешния ден външното министерство на Израел споделя, че е предложило полемиката по план на закон в тази тенденция да бъде отсрочена след вота в Турция, плануван за 24 юни, тъй като дебатите биха могли да оказват помощ на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да завоюва на изборите. Нетаняху е приел рекомендацията, се добавя в изказването на ведомството.

Миналия месец израелският парламент гласоподава да дебатира въпроса за признаването на всеобщото ликвидиране на арменци като геноцид. Израел до момента се въздържаше от гласоподаване по въпроса в опит да резервира връзките си с Турция макар необятната поддръжка за признаването на всеобщото ликвидиране за геноцид.

Турция изрично отхвърля изказванията, че убийството на до 1,5 милиона арменци през Първата международна война в Османската империя съставлява геноцид. Редица страни по света, включително Германия, Франция и Холандия, признаха всеобщите убийства за геноцид.

Отношенията сред Израел и Турция онтново бележат спад след рецензии на Ердоган към израелската страна, отправени откакто израелски бойци убиха стотици палестинци по време на митингите в линията Газа през май. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР