Израелският премиер Бенямин Нетаняху е направил през май "тайно" посещение

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е направил през май "тайно" посещение
Коментари Харесай

Нетаняху бил на посещение в Египет

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е направил през май "тайно " посещаване в Египет, където е разискал с президента Абдел Фатах ас Сиси реализиране на трайно помирение в линията Газа. Това заяви частната израелска телевизия "Тен нюз ", представена от Франс прес и Ройтерс.

Според неназовани високопоставени американски представители срещата, траяла няколко часа, се е състояла на 22 май. Уточнява се, че двамата водачи са разискали облекчаването на израелско-египетската обсада на Газа, възобновяване на инфраструктурата на анклава и изискванията за трайно помирение, оповестява БНР.

Говорител на Нетаняху е отказал да разяснява известието. Засега няма коментар и от египетските управляващи. Египет и Организация на обединените нации се пробват да посредничат за реализиране на трайно помирение сред Израел и Хамас, ислямисткото придвижване, контролиращо линията Газа, след избухналите на 30 март бурни митинги, съпроводени с принуждение, по границата, разделяща палестинския анклав от израелската територия, означават организациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР